maanantai 5. toukokuuta 2014

Skonssit


Pienet herkulliset skonssit valmistuvat nopeasti. Näitä tuleekin tehtyä aika-ajoin lähes viikottain.

Skonssit

7 dl vehnäjauhoja
5 tl leivinjauhetta
140 g juustoraastetta
85 g voita
n. 3 dl maitoa tai kermaa

Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja nypi voin joukkoon. Lisää juustoraaste sekä lopuksi maito tai kerma ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
Taputtele taikina n.1,5-2 cm paksuiseksi levyksi ja ota haluamallasi muotilla taikinasta paloja ja laita ne leivinpaperilla vuoratun pellin päälle. Paista skonssit 220°C noin 15 min.

Tarjoa lämpimät skonssit joko voin, hillon tai siirapin ja tuorejuuston kanssa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti